Ferrari Portofino, McLaren 720S i Kia Stinger спечелиха награди за дизайн

дизайн

Искате ли да видите кой проектира най-добрите продукти? Не търсете повече, а вижте наградите на Red Dot. Всяка година европейската организация показва това, което определя като най-добър дизайн на пазара – и това включва автомобилния дизайн.

Комисията издаде своя списък за 2018 г. и отличи Ferrari Portofino, McLaren 720S и Kia Stinger.

Всеки спечели честта да бъде смятан за „Най-доброто от най-доброто“, но те не са единствените нови автомобили, които журито е забелязало тази година. Заедно с тях, Kia спечели още Red Dot награди за Picanto и Stonic, а Ferrari се отличи със своите 812 Superfast и FXX K Evo.

BMW бяха признати за 6-Series GT, X2 и i3, Hyundai за Kona и Nexo FCEV, а Volkswagen бе избран за T-Roc и Polo. Други награди получиха Skoda Karoq, Seat Arona, Alfa Romeo Giulia, Nissan Leaf и Volvo XC40.

Наградата за 2018 г. заслужено отива при Kia. Не само, че имаше две червени точки, но спортният седан Stinger бе разпознат сред суперавтомобили с 6-цифрени цени. Заедно с точките от Hyundai, корейската група се появява с някои от най-добрите дизайни.

Добра работа на Ferrari също, особено като се има предвид колко малка е нейната продуктова гама. От различните марки на Volkswagen, бяха спечелени четири отличия – макар и нито една от най-изявените марки под огромния чадър на компанията. Също така забележимо отсъстват от списъка големи автомобилни производители като Toyota, Honda, General Motors и Mercedes-Benz. Но винаги има следваща година.