Volkswagen Polo GTI 2018

Polo GTI

Новото Volkswagen Polo е един от най-важните модели на марката. Едно от най-евтините в класа си, то дава голямо разнообразие на своите клиенти.

Какво става обаче, когато инженерите на компанията сложат двигател от Golf GTI в него? Със сигурност нещо обещаващо. Polo GTI е с 50 кг. по-леко, по-късо е и по-евтино. 6-тата генерация на Polo ще бъде построена върху новата MQB платформа на концерна. На нея са изградени модели като Passat и Arteon.

В резултат на това, новото Polo изглежда по-зряло. То получава подобрено вътрешно пространство и създава чувството за джобен Golf. Стилът е типичен за сегашната генерация GTI. „Clark“ карирани седалки, червени детайли и GTI означения, които препращат към оригиналния Golf GTI. Polo GTI получава нова предна и задна броня с по-спортни странични отвори. Също така седи 15 мм по-ниско до спрямо земята, в сравнение с останалите модели, благодарение на различни настройки на окачването.

Под капака се крие 2.0-литровият турбо 4-цилиндров TSI двигател, който е с леко намалена мощност в сравнение с Golf GTI. Новото Polo GTI произвежда само 200 к.с. и 320 Nm въртящ момент. Това на хартия означава, че ускорението на GTI до100 км/ч. отнема 6.7 секунди, а максимална скорост е 237 км / ч. Звукът от ауспуха реве уникално, което допринася за усещането на скоростта.

Polo GTI

Polo-то използва 6-степенна DSG скоростна кутия. Режимите, които са предложени в модела са „Eco“, „Normal“, „Sport“ и „Individual“. Спортният режим задържа скоростите по-дълго, докато останалите правят това, за което са предназначени. За феновете ще се предлага и 6-степенна ръчна скоростна кутия. Това ще допълни съвсем състезателната природа в GTI автомобила.

Особено важно за Polo GTI е общото усещане от шофиране – никой няма да го ползва за рекорди по ускорение или разтоварване на огромна мощ. То е създадено, за да доставя удоволствие.

MQB платформата е известна със своето постоянство при различните модели. В Polo GTI, тя е  предвидима и не е толкова вълнуваща, колкото при конкурентите. Едно от положителните качества е балансът спрямо предишните поколения. В пет-вратовата версия балансът е чудесен въпреки очевидните недостатъци, свързани с предното предаване.

Polo GTI

Електронният  диференциал играе своята роля за подобряване на сцеплението. Недозавиването е неизбежно при всеки хечбек с предно предаване, но въпреки вероятни лоши условия, Polo GTI се представя чудесно.

От гледна точка на интериора Polo-то е по-добре от всякога. Повечето от повърхностите сега са от мека пластмаса, взети от сегашното поколение Golf. Както при всеки модел, гонещ цена, има изключения. Панелите на вратите и централният тунел са от твърда, надраскваща се пластмаса, която се превърна в запазена марка на този клас автомобили.

Инфоразвлекателната система обаче е на върха в този клас, съчетавайки интегриран сензорен дисплей с дигитално табло. Има възможност за безжично зареждане, както и Apple и Android свързаност. Сътрудничеството на Volkswagen с Beats означава, че модерна аудио система съществува като опция.

Polo GTI

Volkswagen Polo GTI използва опциите, които обикновено са запазени за Golf, Passat и по-луксозните модели на Volkswagen. Системи за подпомагане като асистент за сляпа точка, автоматична спирачка при сблъсък и системи за наблюдение са част от екстрите. Има дори опции за подпомагане на паркирането, обикновено включени в по-скъпите модели.

Polo GTI има определен чар, който е за по-консервативните клиенти. Липсва му твърдостта като в Mini Cooper S и агресивния и динамичен дизайн на Fiesta ST. Но то добавя технологии, спорт и превъзходно качество на изработка. По този начин моделът се насочва към по-зряла аудитория.