Volvo XC40 ще се покаже в Лос Анджелис

XC40

Volvo ще разкрие последния си нов модел – XC40 SUV, на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Компанията ще хвърли и повече светлина върху новата си абонаментна Care програма.

Дебютът на новата машина се очаква на 29 ноември. Според президента на Volvo USA Андерс Густафсон, Калифорния е перфектното място за показването на Volvo XC40. То ще съчетае чудесно технологията и транспорта в себе си. Относно своята Care програма, тя ще бъде насочена към улесняването на клиентите, така че притежанието и поддръжката на автомобил да не бъде натоварващо.

Последният и най-малък SUV на Volvo ще е първият модел, базиран на новата CMA модулна платформа. Тя е разработена съвместно с Geely. Интериорът във Volvo XC40 ще предложи коренно различен подход и ще бъде изпълнен с умни решения за увеличаване на пространството.

Най-базовите модели в Европа ще се задвижват от 1.5-литров трицилиндров бензинов двигател с мощност 154 к.с. Гамата ще продължава и с турбо 2.0-литров четирицилиндров двигател с мощност 187 к.с. и 244 к.с., както и дизелови агрегати.

Новият модел ще бъде и първият, който ще може да се поръча през Care програмата на компанията. Наскоро бе заявено, че клиентите ще могат да получават нов автомобил на всеки 24 месеца с фиксирани вноски и включени такси, обслужване и online поддръжка.

Целият процес ще бъде online, като новите услуги ще бъдат предлагани първо в следните държави – ъединените щати, Швеция, Великобритания, Германия, Испания, Италия, Норвегия и Полша.