Ferrari 812 Superfast ще ви разтърси

812 Superfast

Най-добрият V12 двигател в света идва безплатно с Ferrari 812 Superfast – и това е факт.

Ferrari успя да подобри това, което вече беше сметнато за почти перфектно. Разбира се, имаме предвид атмосферния V12, който задвижва 812 Superfast в сравнение с предшественика си в F12berlinetta.

Това модерно чудо произвежда 789 к.с. при крещящи 8 500 об./мин. с помощта на система за впръскване на гориво с изключително високо налягане и няма да спре да се развърта, докато не достигне 8 900 об./мин. Това не е двигател, това са 6,5 литра лудост.

Ferrari също подобри автоматичната скоростна кутия с двоен съединител, която сега разполага с по-къси предавки и дори по-бърза смяна, особено при сваляне на предавките.

Спринтът от 0 до 100 км/ч. е само 2,9 секунди, но ако задържите десния си крак на педала на газта и ще ударите с 200 км/ч. за спиращите дъха 7,9 секунди. И не забравяйте, че това трябва да бъде големият двуместен GT автомобил в гамата на марката.

Като модерно Ferrari, 812 Superfast също използва дълъг списък от подобрения по шасито, включително завиване на задните колела за подобрена подвижност и стабилност.

Други системи включват функцията Side Slip Control, която ви позволява да се държите като ученик, но винаги безопасно и актуализирана аеродинамична форма, която държи автомобила залепен на пътя без използването на гигантски спойлери.

Carfacfection имаше бърза среща с Ferrari 812 Superfast, наслаждавайки се на атмосферния му звук и на много талантливото шаси, което идва с него.