Hyundai Kona 2018 ще засенчва Nissan

Kona

Aмериканската версия на Hyundai Kona направи своя дебют на тазгодишното автомобилно изложение в Лос Анджелис. Малкият CUV е поредният в сегмента, който изглежда се увеличава с всеки изминалден.

Външният вид остава почти непроменен. Компактната мускулеста форма и пластмасовите калници, както и необичайното оформление на фаровете правят новия Hyundai Kona доста различен от останалите.

Чисто новата платформа на Hyundai Kona е проектирана да предлага добър клиренс, доста вътрешно пространство и удобна позиция на водача. Допълнителната система за задвижване на четирите колела също е умело въведена в модела.

На клиентите в САЩ ще се предлагат два варианта: базов 2.0-литров 4-цилиндров бензинов агрегат, който работи на цикъла на Аткинсън и произвежда  147 к.с. и въртящ момент от 179 Nm. Турбокомпресорният 1.6-литров двигател с директно впръскване произвежда 175 к.с. и 265 Nm на въртящ момент. 2.0-литровите модели са свързани с 6-степенна автоматична скоростна кутия, докато по-мощните Kona са оборудвани със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

Hyundai твърди, че Kona е разработен, за да предложи „по-добра динамика на шофиране и отзивчиво представяне“. Моделите със задвижване на предните колела получават торсионно задно окачване, докато 4х4 версиите са оборудвани с мултилинк задно окачване.

Асистентът за предотвратяване на сблъсък, заедно с асистента за спазване на лентата, асистентът регулиращ светлините срещу насрещен трафик, система за предупреждение на водача, следене на мъртва точка и предупреждение за трафика отзад са част от стандартния комплект за безопасност на Hyundai Kona.

Интериорът разполага с 8-инчова инфоразвлекателна система със стандартизация за Android Auto и Apple CarPlay. Има и безжична опция за зареждане за смартфони, heads-up дисплей и още.

Hyundai Kona 2018 ще пристигне през първото тримесечие на 2018 г. Подробностите за цените ще бъдат обявени преди пускането на пазара.