Пътната карта на Audi разкрива новите A3 и Q4, електромобили и RS модели

Audi

Audi използва испанското представяне на Q3 2019, за да разкрие плановете си за предстоящата година.

Според изображението, получено от Periodismodelmotor, преработеният A6 Allroad ще пристигне през второто тримесечие на 2019 година. Въз основа на A6 Avant, той ще следва стъпките на своите предшественици, като използва пластмасови части по купето и увеличена височина. Комбито ще е с ревизирана решетка и няколко други специални щрихи.

Опциите за двигателя остават непотвърдени, но те трябва да бъдат същите като в A6 Avant. В резултат на това можем да очакваме 3.0-литров TFSI V6 с турбокомпресор, който развива 335 к.с. и 500 Nm въртящ момент. Трябва да има и 3.0-литров TDI V6, произвеждащ 282 к.с. и 620 Nm въртящ момент.

Приблизително по същото време Audi ще представи фейслифта на TT RS. Подобно на стандартния модел, мощното купе ще бъде оборудвано с нова предна броня и ревизирана решетка, а също така трябва да включва спортни странични прагове и актуални задни светлини.

Остава неясно дали турбо 2.5-литровият 5-цилиндров агрегат ще получи повишаване на мощността от сегашните 395 к.с. и 480 Nm въртящ момент. Това позволява на модела да се закове от 0 до 100 км/ч. за 3,6 секунди, преди да достигне максимална скорост от 280 км/ч. Все пак повече мощност винаги ще е добре дошла.

Третото тримесечие ще бъде запълнено с дебюти, като Audi ще представи новите Q4 и RS 7 Sportback, както и e-tron версии на Q5 и A7. Към тях ще се присъединят фейслифта А4 и Q7.

И накрая, през четвъртото тримесечие автомобилният производител ще представи новите A3, RS 6 Avant и RS Q3. Компанията ще представи и A8 L e-tron, както и e-tron Sportback.

Може би най-очакваните модели от разнообразната група са новите RS 6 и RS 7. Имаше много слухове за тази двойка, но се очаква и двете да включват twin-turbo 4.0-литров V8. Точната мощност остава строго пазена тайна, но някои доклади предполагат, че водачите могат да очакват 596 к.с. и 800 Nm въртящ момент.