Audi A3 2020 ще е по-добро технически, визуално и откъм безопасност

A3

Audi продължава разработката на следващото поколение A3, което ще се изправи срешу Mercedes A-Class и BMW 1-Series.

Премиум компактният хечбек се стреми да възприеме по-динамичен вид, за да се конкурира успешно в този труден сегмент, заемайки стилистични стилове от най-новите модели на Audi, включително A1 и Q3.

Лесно можем да забележим някои линии по каросерията, които определено ще помогнат на новото Audi A3 да изглежда по-динамично и целенасочно от преди; предната част е по-отчетлива, с по-изразена решетка, нови фарове и капак, който се простира над калниците.

Отстрани линиите са типични, но виждаме гънки по-надолу, които придават по-агресивен вид. Задният край е по-заоблен, с компактни LED стопове, които са добре интегрирани.

Новото поколение A3 ще се основава на силно обновената модулна платформа MQB, която също ще премине в новия Golf. Моделът ще бъде задвижван от редица актуализирани бензинови TFSI двигатели, някои от които с 48-волтова електрическа система, както и дизелови TDI единици. Добавеният хибриден вариант E-Tron също ще се присъедини към новата гама на A3. Не очаквайте все пак изцяло електрически модел, тъй като Audi разработва компактен електромобил на платформата MEB на VW Group, планирайки да го предложи като самостоятелен модел през 2021 година.

Очаквайте интериорът на Audi A3 да бъде много добре оборудван с най-новата система за инфоразвлечение с голям сензорен дисплей, както и с най-новата версия на цифровия инструментален клъстер на компанията. Все още не знаем дали новото A3 ще получи втори дисплей, който виждаме в по-скъпите модели, но не се изненадвайте, ако Audi реши да го добави в края на краищата.

Хечбек версията с пет врати ще бъде подкрепена от седан, а според последните доклади, нов вариант на купе с пет врати ще се появи, за да срещне Mercedes CLA и BMW 2-Series Gran Coupe.

Новото Audi A3 2020 се очаква да бъде разкрито следващата година, по същото време с новия VW Golf, така че очаквайте още информация.