Audi S4 Avant фейслифт включва елементи от RS4

S4

Миналия месец видяхме за първи път фейслифта на Audi A4 и сега е време да видим и по-бързата версия S4.

Както и преди, S4 представлява по-мощна алтернатива за купувачите на Audi A4, които не искат (или не могат да си позволят) да имат топ версията RS4 Avant. S4 е и съперникът на Audi спрямо Mercedes-AMG C43 и BMW M340i.

Първите снимки на новия прототип на Audi S4 са във версия Avant и показват доста промени. Прототипът е изцяло скрит под фолио, която не позволява да се забелязват твърде много детайли. Въпреки това, можем да забележим новите въздухозаборници в предната броня, както и новата решетка с вдъхновена от RS4 мрежа като пчелна пита, която заменя дизайна на настоящия модел, състоящ се от хоризонтални линии.

Фаровете също ще са силно променени, въпреки маскировката вътре в тях. Те ще бъдат изцяло от LED диоди. Отзад, задните светлини също ще приемат нов дизайн, съдейки по камуфлажа. Четирите кръгли ауспуха си остават, а задната броня изглежда почти без промени.

Както и при обикновения A4, S4 ще получи освежено табло, вдъхновено от най-новото A6 и най-нови технологии. Очаквайте леко актуализиране на мощността на 3.0-литровия V6 двигател с два турбокомпресора, за да може S4 да се справи с изцяло новото BMW M340i с мощност от 382 к.с.

При сегашния модел, двигателят осигурява 349 к.с. и 500 Nm въртящ момент. Съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и задължителната quattro система със самоблокиращ се диференциал и пренасочване на въртящия момент, S4 спринтира до 100 км/ч. за 4,7 секунди (във версия седан) и 4,9 сек. за комбито.

Очаквайте Audi S4 да дебютира някъде в края на 2019 г. или началото на 2020 г., след премиерата на А4.