Audi RS7 2020 тества на студено

RS7

Audi лека полека завършва новото RS7 Sportback 2020, като последните тестове се проведоха в близост до Арктичния кръг.

Вече видяхме прототипа, които направи няколко обиколки на Nurburgring, както и тест по обществени пътища. Най-новите снимки на спортния модел на Audi го улавят в зимна обстановка с предстоящия RS Q8.

Тестовият автомобил се показа с черни алуминиеви джанти, които разкриват масивни спирачки. Купето също така разполага с малко по-широки калници, за да поберат по-големите колела, както и по-дълбоки странични прагове и нови предни и задни брони. Най-големият коз в дизайна са двойните овални изпускателни накрайници.

Все още не можем да кажем със сигурност кой двигател ще използва RS7 2020. Германският производител най-вероятно ще използва същия 4.0-литров V8 с две турбини, който се намира в Porsche Panamera Turbo и Lamborghini Urus, като мощността ще бъде над 600 к.с. Ако това е така, тогава 8-степенния автомат ще бъде натоварен с изпращането на колосална мощ към четирите колела чрез модернизирана Quattro система.

Най-мощната версия на предишното RS7 беше версията Performance, която предлагаше 597 к.с. от своя 4.0-литров V8 отново с две турбини.

Някои слухове говорят, че новото Audi RS7 ще използва plug-in хибридното задвижване от Panamera Turbo S, което в случая на Porsche доставя 670 к.с. По-вероятно е да видим нехибридния 4.0-литров V8, поне в първите модели.

Очакваме новото Audi RS7 да достига скорост от 100 км/ч. за около 3,5 секунди след като пристигне на пазара в края на 2019 г., като отново ще се пребори с Mercedes-AMG E63S и BMW M5.

Интериорът на новото Audi RS7 ще получи обичайното отношение от Audi Sport, което означава, обгръщащи спортни седалки, карбонови елементи, метални детайли и комбинация от кожа и алкантара. Очакваме и последните най-съвременни технологии също така да се появят в спортното купе.