Audi RS6 2020 е почти готово

RS6

Флагманът на Audi A6 най-накрая се появи и ако се съди по това тестово муле, тя ще бъде широка, ниска и агресивна. Точно както се очакваше.

Пред нас е черешката на тортата под формата на изцяло новото RS6 2020, което се крие зад раздутия екстериор на 55 TFSI Avant.

Една от причините да видим окончателната версия на бронята на тестовото муле, е да се увери производителя, че комбито има всичко, от което се нуждае, за да осигури ценната информация, която се търси по време на тестването.

Това е мощен автомобил и двигателят, както и спирачките му, се нуждаят от въздух, затова са необходими тези масивни вентилационни отвори. Ако Audi реши да приложи тази конкретна броня на крайния продукт, ще трябва да признаем, че ще даде на автомобила по-остър вид, отколкото това, което вече е представено в предишните изображения.

Що се отнася до другите забележителни външни характеристики, отчитаме разширенията на калниците, които ни казват, че изцяло новото RS6 наистина ще бъде по-широко от обикновените версии на A6 (включително S6), но също така и големите овални накрайници, търговска марка на Audi Sport и затъмнената решетка (също типична за RS автомобилите).

Ако погледнем каква е разликата между настоящите модели S6 и RS6 по отношение на техния интериор, бихме могли да заключим, че предстоящият RS6 може да се отличава със следното: изцяло перфориран кожен волан, различно изглеждащ лост, карбонови елементи, по-ясно изразени контрастни шевове и разбира се RS6 емблеми.

Така или иначе, каквото открием в RS6 2020, трябва да го видим и в изцяло новото RS7.

Говорейки за това, двата модела ще споделят един и същи двигател и трансмисия. Може да се окаже, че става дума за нов twin turbo V8 агрегат със 650 к.с. Друга възможност е приемането на 4.0-литровия Twin Turbo V8 от Panamera Turbo S E-Hybrid, който ще бъде оборудван с електрически мотор и литиево-йонна батерия от 14,1 kWh. Този двигател произвежда 680 к.с. и въртящ момент от 850 Nm, което е подходящо за дуото RS6 / RS7.

Новото Audi RS6 2020 г. няма да се появи поне до следващата година. След като го направи обаче, очаквайте, че ще се изправи директно срещу BMW M5 и Mercedes-AMG E 63 S Estate.