Audi RS6 може да пристигне с 605 к.с.

RS6

Audi наскоро разкри тайните за новото A6 и сега започваме да разбираме повече за предстоящото RS6.

Последният доклад на Autobild подсказва, че колата може да бъде представена още през следващата година. RS6 се очаква да бъде предлаган само като комби, но докладът разкрива, че ниските продажбите на комбита на големи пазари, като Китай и Съединените щати, означават, че все още има надежда за седан вариант.

Мощта ще бъде осигурена от същия 4.0-литров V8 двигател с две турбини, който се намира в модели като Porsche Cayenne Turbo и Lamborghini Urus. Audi RS6 Avant се очаква да произведе около 605 к.с. Ако докладът е верен, колата ще има 45 к.с. повече от предшественика си и това ще даде възможност на преработения вагон лесно да победи настоящия модел, който може да ускори от 0-100 км/ч. 3,9 секунди.

RS6 Performance може да последва на по-късен етап с подобрен двигател, който развива около 650 к.с. и въртящ момент от 800 Nm. Това би било значително увеличение спрямо сегашния модел, който има 605 к.с. и 700 Nm въртящ момент.

Стойностите още не са потвърдени, но шефът на дизайна на Audi, Марк Лихте, вече е потвърдил, че RS7 – което ще има много общо с RS6 – ще се предлага в два варианта. Въпреки това, има слухове, че по-екстремната версия на RS7 ще има plug-in хибридна двигателна система, която комбинира Twin Turbo V8 с електрически мотор.