Audi Q4 бе хванато на зимни тестове

Q4

Както всеки знае, малките кросоувъри са изключително популярни, като младите купувачи все повече се насочват към този сегмент.

Тъй като тенденцията вече е установена, не е чудно, че автомобилопроизводителите разширяват сегмента, където продукти като BMW X1 и по-привлекателния и по-практичен X2 намират място.

Отговорът на Audi спрямо BMW X2 е предстоящото Q4, базирано на същата MQB платформа , като Q3. В сравнение с него, Q4 ще се похвали с по-динамичен външен вид, по-ниска линия на покрива, по-изразена линия на прозорците и малко по-агресивна предница.

Задницата няма да включва непрекъсната LED лента, което вероятно означава, че Audi запазва този щрих за по-скъпите си модели – поне за момента. Също така трябва да се отбележи, че въпреки камуфлажа, задните светлини на Q4 изглеждат идентични с тези на нейния брат.

Вътре Q4 трябва да получи същата технология като Q3, което означава 8,8-инчов дисплей (10-инчов като опция), както и 12,3-инчов виртуален кокпит. Други функции включват Wi-Fi достъп, множество USB портове и цветови комбинации, от които да избирате.

Що се отнася до комфорта, тъй като този кросоувър ще има по-скосена линия на покрива, височината за пътниците на задните седалки вероятно ще бъде по-малка, поне в сравнение с Q3.

И накрая, няколко думи за агрегатите в Q4. Каквото ще има в Q3, това ще видим и тук. Това означава да очакваме 35 TFSI, 35 TDI, 40 TFSI, 40 TDI и 45 TFSI версии, като последният ще включва 2.0-литров 4-цилиндров агрегат с 230 к.с. и 350 Nm въртящ момент.

Очаква се, че готовият за производство Audi Q4 да дебютира глобално през тази година.