Audi RS Q3 може да дойде с още повече мощ

RS Q3

От доста време се смяташе, че предстоящото Audi RS Q3 ще бъде задвижвано от същия 2,5-литров 5-цилиндров двигател, използван в RS3 Sportback и RS3 Sedan.

Въпреки това, AutoBild твърди, че спортният малък кросоувър ще получи не по-малко от 420 к.с.. Това е с 20 к.с. повече от най-мощната версия на този двигател.

Докладът на германското списание не цитира официален източник, така че не можем да се доверим напълно. Въпреки това може да се окаже, че новият RS Q3 наистина ще получи повече мощност от очакваното, като се има предвид, че следващият Mercedes-AMG GLA 45 с 2.0-литров 4-цилиндров агрегат вероятно ще произвежда над 400 к.с.

В допълнение към впечатляващата мощност, автоматичната скоростна кутия с два съединителя, Quattro задвижването на четирите колела и необходимите актуализации по шасито, RS Q3 ще получи и визуално обновяване. В сравнение с не-RS версиите, той ще пристигне с по-големи въздушни отвори в предната броня, по-широки калници, спойлер на покрива и дифузьор, който включва четирите изпускателни тръби.

Вътре потребителите ще намерят стандартни спортни седалки, докато дълбоките ще са по избор. Контрастните шевове, карбоновите и метални акценти и RS означенията ще довършат спортния интериор.

Предполага се, че Audi ще пусне новия RS Q3 в началото на 2019 г. и е възможно това да се случи на автомобилното изложение в Женева през март.