Ето ги и моделите на Volkswagen за 2019 година

Volkswagen търси бъдещето с множество нови модели, които ще пристигнат по-късно тази година.

Сред най-важните премиери на 2019 г. за немската фирма е, разбира се, осмото поколение Golf, който ще се произвежда от това лято, преди официалната премиера през третото тримесечие.

Един модел, който вече бе представен в Щатите, е Passat. Моделът за Северна Америка дебютира на автомобилното изложение в Детройт през 2019 година. Въпреки това, ако той се основава на същата платформа като настоящия, не можем да го наречем нов, нали?

ID Hatch ще влезе в масово производство през 2019 г., като първият електромобил на марката, базиран на платформата MEB. Смята се, че ще се нарича Neo и ще представлява началото на офанзивата на електромобилите. Утвърденият от WLTP пробег ще е над 550 км, а според стандартите на EPA това трябва да значи около 467 км.

SUV кабриолет от Volkswagen? Защо не след като видяхме T-Roc на тестове скоро. Той ще се се надява на успеха на модела с фиксиран покрив като „емоционална вариация“ както казват от VW.

С 286 конски сили и максимална скорост от 264 км/ч, Golf GTI TCR ще бъде пуснат в продажба през 2019 г., като най-бързият GTI на гамата. Той бе показан миналата пролет, като също използва 2.0-литров 4-цилиндров агрегат, предлагащ още 370 Nm въртящ момент, съчетан със 7-степенна DSG кутия.

Представен миналата есен, T-Cross ще излезе на пазара тази година. Навсякъде без Северна Америка. Все пак, субкомпонентният SUV ще е глобален модел и ще бъде сглабян в Испания, Китай и Южна Америка.

След като си изгради име на Pikes Peak Hill Climb в Колорадо през 2018 г., ID R ще се изправи пред нови предизвикателства тази година. Автомобилният производител твърди, че неговите рекорди ще продължат, но ще разберем повече по-късно.