Новият Volkswagen Golf 8-мо поколение наближава

Golf

Миналият месец изтече видео на новия Golf 2020. Сега, благодарение на Instagram, можем да видим, че иконата на VW от 8-мо поколение на практика е пред нас.

Това се явява 8-ма генерация на Golf. И точно както при последните две поколения, той е едновременно разпознаваем и в същото време е достатъчно различен, за да накара хората да осъзнаят, че това е най-новият модел. Подобно на Porsche 911, но много по-евтин и достъпен.

Имайте предвид, че VW винаги са много внимателни по отношение на дизайна, тъй като не искат да съсипят печелившата формула. Така че, въпреки че не споделя частите си с Mk7 и има по-спортни предни и задни светлини, нова решетка, както и нови предни и задни брони, няма как да го сбъркате.

От само себе си се разбира, че Golf Mk8 е един от най-чаканите нови модели за годината. Това си има причина, тъй като моделът е един от малкото запазили името си през годините. За първи път той стартира през 1974 г. и през следващите години става най-продаваният автомобил на VW и определя своя сегмент толкова много, че той става известен като „Golf клас“.

Моделът на VW задава стандарта, спрямо който се измерват всички новодошли, и това си остава вярно дори когато не беше най-добрият автомобил в своя клас (MK3 например). За голям брой купувачи, Golf беше (и все още е) компактния хечбек, който биха избрали както и моделът, който искат да победят другите марки.

Изцяло новият хечбек ще се базира на модернизирана версия на платформата на съществуващия модел, наречена MQB Evo. Той не само ще бъде по-лек (с около 45 кг), но също така ще има и малко по-голямо междуосие от сегашния, като по този начин предлага подобрено пространство в кабината и, вероятно, и багажника. Също така трябва да разполага с освежен интериор, много системи за безопасност и възможности за свързване, а вероятно и полуавтономна система.

През януари 2018 г. VW обяви, че производството на чисто новия Golf ще започне през юни 2019 г. Очаквайте няколко турбокомпресорни 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати при пускането на пазара и, в някакъв момент, вероятно пълна или мека хибридна версия.

Разбира се, по-късно VW ще пусне и GTI, тъй като това е версията, която започна хот хеч класа. В момента няма подробности, но по всяка вероятност ще бъде задвижвана от 2.0-литров 4-цилиндров турбо мотор с близо 300 коня; Това означава, че Golf R ще бъде още по-мощен.

Golf