VW T-Roc Convertible SUV 2020 показа мекия си таван

T-Roc Convertible

По-рано тази година Volkswagen изненада всички с обявяването на T-Roc Convertible.

Дори някои от автомобилните производители признаха, че няма голям пазар за такова превозно средство. И все пак проектът T-Roc без таван продължава напред.

Тук го виждаме като прототип, който за пръв път се появи на открито. Пристигайки през 2020 г., Volkswagen T-Roc Convertible ще бъде двуврат четириместен кабриолет, който ще се присъедини към T-Roc и R-версията му.

Отпред, третият член на семейството ще приеме подобен дизан като стандартния модел, но профилът и задната част ще са значително различни. Не може да не забележите познатата покривна линия, която напомня на Golf Cabriolet от предишното поколение.

По някакъв начин T-Roc Cabriolet може да се счита за негов приемник. Това е така, защото Golf няма да предлага кабрио версия в обозримо бъдеще.

Платненият мек таван не е единствената разлика в сравнение с обикновения SUV T-Roc. Безрамковите врати са по-дълги, за да позволят по-лесен достъп до задните седалки, въпреки че не сме сигурни колко просторни ще са те за възрастни пътници. Също така в задния край има капак, който се отваря, за да побере тавана.

Очаквайте T-Roc Cabriolet да предлагат подобна гама от бензинови турбо и (вероятно) дизелови двигатели като SUV-а с пет врати. Моделът ще бъде сглобяван през втората половина на 2020 г. в завода в Оснабрюк в Германия. Фабриката е произвеждала VW Golf Cabriolet и понастоящем прави VW Tiguan.