passat 2020

Силният спад на продажбите на седани в САЩ принуди Ford и GM да се откажат от модели в сегмента, но Volkswagen не последва примера им и на автомобилното изложение в Детройт, те показаха фейслифта на седана за 2020 година.

Въпреки, че се води изцяло нов модел за започването на второто десетилетие, Passat 2020 , всъщност е много силно фейслифтнат вариант на настоящото поколение. Немският производител е продал само 41 401 броя от автомобила в САЩ и вероятно смята, че няма да успее да компенсира разходите за разработката на изцяло нов модел.

Дизайнът леко напомня на китайски опит за копиране…

Независимо от всичко, Passat 2020 ще пристигне с ревизирана предница, включваща освежени фарове и по-голяма предна решетка (явно модата е решетките да растат безкрайно). Колата от снимките е в R-Line пакет, което добавя агресивната предна броня с големи въздушни отвори и стилни, двуцветни, алуминиеви джанти.

Спортният стайлинг се пренася и към задната част на колата, като доста промени има по А-колоната, която придава повече елегантност на семейното комби с полегатата си форма. Малкото трето прозорче също е заело по-обли и модерни линии. R-Line пакетът доставя черния фин спойлер на капака и ревизираните накрайници на изпускателната система.

passat 2020

Влизайки в кабината веднага ще ви направи впечатление редизайнът на вентилационните отвори, които вече изглежда, че обхващат таблото по цялата му ширина. Това е стилистичен трик, но помага да се премахне прекалено многото пластмаса, която дразнеше в предшественика. Забелязваме обновената инфотейнмънт система, както и добавените гланцови детайли на някои места. Тапицерията също изглежда преработена.

passat 2020

Под капака?

VW Passat винаги се е славел с практичност и никога с атракция. Затова няма да останете учудени, че ще се задвижва от скучен 2.0-литров, 4 цилиндров мотор с турбо. Той ще произвежда 176 к.с., 207 Нм и ще се куплира с 6-степенна автоматична трансмисия, вързана към предния мост. Това е формулата за „аз не съм забавна кола“.

За да стане още по-неинтересен на хората, които обичат колата им да има поне малко адреналин в себе си, Passat 2020 няма да бъде наличен и във VR6 версията си с 3.6 литров мотор и 280 к.с.

Все пак има и забавни Passat-и! Като този от снимката на Танер Фоуст! Кликнете, за да го разгледате !

Passat