Танер Фауст показа новата си дрифт машина – Formula Drift Passat

Passat

Танер Фауст е талантлив пилот, който поне в САЩ не се нуждае от представяне. Въпреки това, за ентусиастите, които знаят по-малко, Фауст е трикратен шампион на Global Rallycross, спечелил е четири златни медала в X Games и е двукратен шампион на Formula Drift. Ясно е, че Фауст знае как да пилотира машина с висока мощност и донесе най-новата си машина Volkswagen Passat на TheHoonigans, за да се позабавляват.

Когато Фауст се завърна във Formula Drift през 2015 г. след петгодишен пауза, той направи това с радикален, изцяло наново изграден Volkswagen Passat. Заводският модел е ужасяващ автомобил за дрифт, тъй като задвижването му е на предните колела и дългото купе не е подходящо за този спорт, но Фауст и неговият екип успяха да намерят начин да го направят.

С LS7 V8 двигател, който е с мощност от 900 к.с., нитро система, задвижване на задните колела, 4-степенна кутия и съединител Tilton, Passat няма проблем да създава облаци пушек с гумите. Освен това звучи като абсолютен звяр благодарение на изпускателната система, която е 8 към 1.

Фауст има големи планове за Passat, който включва добавяне на задни седалки и превръщането му в дрифт такси. Ако задвижваният от V8 Passat звучи необичайно, такси с 900 к.с., което се движи навсякъде с квалифициран шофьор зад волана, ще накара пътниците му да се молят за живота си.