Citroen ще впечатли с наследника на C5

C5

Противно на това, което си мислим, Citroen не само планира да пусне наследник на C5, но също така обещава да даде нов драматичен дизайн като част от обновената гама модели.

Въпреки постоянния спад на продажбите на среден клас автомобили в Европа, френският автомобилен производител е убеден, че предлагането на различен стил ще остане релевантно, смята Ричард Майер, ръководител на бъдещите продукти на Citroen, който говори пред Automotive News.

„Седанът ще остане ключов в автомобилния свят, но Citroen иска да даде други очакваня“, каза Майер. „Ще имаме много специфичен и уникален отговор за седана.“

Френският автомобилен производител спря производството на C5 в Европа миналата година и в момента се предлага само в Китай, където се произвежда в завода на PSA в Ухан, работещ с партньора Dongfeng.

Citroen има силна история в предлагането на различни седани, включително DS от 60-те години на ХХ век, CX от 70-те години и престижния седан C6, предлаган от 2005 до 2012 година.

Главният изпълнителен директор на компанията Линда Джаксън каза миналата година, че въпреки нарастващото търсене на SUV-ове, седаните винаги ще играят роля: „При C и D (компактен и среден) класовете все още има възможности в Китай и Европа“.

Братската компания Peugeot продължава да подкрепя средния седан клас с новото 508, чиято комби версия се появи съвсем наскоро.

Джаксън също така заяви, че Citroen ще разкрие новия си седан след пускането на няколко SUV-а, а именно C5 Aircross, който ще пристигне в Европа през декември и по-малкият C3 Aircross, който вече се продава.