Новият Citroen C5 Aircross ще се появи до часове

C5 Aircross

Citroen предлага новия C5 Aircross в Китай още от миналата есен и сега най-накрая ще го покаже в Европа.

В няколко публикации, направени в социалните медии, френският автомобилен производител обявява пристигането на новия SUV в Европа на 24 май от 18:00 ч. CET.

Базиран на едно и също шаси като Peugeot 3008, 5008 и Opel Grandland X, Citroen C5 Aircross е компактен SUV. Той ще се изправи срещу второто поколение Nissan Qashqai и петата Toyota RAV4 и ще се произвежда в Рен, Франция, за европейския пазар.

Все още не е известно дали фирмата за автомобила е актуализирана по някакъв начин в сравнение с китайския вариант, но вече знаем как изглежда китайският побратим. Също така се знае, че е оборудван с 12,3-инчов цифров инструментален клъстер, 8-инчова инфоразвлекателна система, безжично зареждане на смартфони и други функции.

В Китай Citroen C5 Aircross се предлага с два бензинови двигателя с мощност 165 к.с. и съответно 200 к.с., свързани за 6-степенна автоматична скоростна кутия. Новият C5 Aircross ще получи и plug-in хибридна версия с e-AWD, който използва по-мощният бензинов агрегат с два електрически мотора за комбинирана мощност от 300 к.с.

Скоро очакваме още информация за последния компактен SUV на пазара.