Peugeot 508 SW е едно секси комби

508 SW

Французите знаят това онова за дизайна. Както Peugeot показа с пускането на новия 508 седан само преди месеци, те все още го могат. И сега го направиха отново с новия 508 SW.

Sport Wagon, версията с голям багажник в D-сегмента на Peugeot вече е разкрита преди дебюта си на автомобилното изложение в Париж и старта на продажбите през януари.

„След радикалното fastback купе седан, сега имаме и комби“, каза изпълнителният директор на Peugeot Жан-Филип Импарато. „И то е също толкова красиво и вземащо дъха! Новото Peugeot 508 SW потвърждава трансформацията на марката и този модел с невероятната си линия на купето и впечатляващите черти, потвърждават това. Нашата амбиция да направим Peugeot водеща марка от първокласен клас се оформя много добре. „

На височина от 1,42 метра, SW се е точно толкова високо, колкото и седанът, и е само с 3 см по-дълго. Като седанът, и SW разполага с безрамкови странични прозорци. В този случай над тях имаме по-дебела линия на покрива и релси за багажник. То има повече място вътре, а капацитетът на бажаника е 530 литра. Ако сгънете задните седалки надолу той се увеличава до 1780 литра – еквивалент на VW Touareg.

Тъй като покривът не се снишава по същия начин, както при седана, има и повече място за пътниците на задните седалки, като облегалката може да се наклони до 27 градуса. Комбито има голям стъклен покрив, който позволява много светлина през деня. От B-колоната обаче, моделът е същия като седана отвътре – точно до i-Cockpit системата.

PSA ще предлага 508 SW с шест опции за двигателя – два бензинови и четири дизелови, вариращи от 1.5 до 2.0 литра и произвеждащи между 130 (в основния дизелов двигател) до 225 конски сили (при най-мощния бензин). Те са комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ще има и хибридна версия, която ще се появи през следващата година.