Touareg 2019 ли е бъдещето на SUV-овете?

Touareg

Volkswagen се върна на чертожната дъска с новото поколение Touareg – което е добре дошло от консервативната практика на германския производител.

Не само, че е със съвсем нов дизайн, но и на платформата на Touareg – MLB Evo, е същата като най-новите Audi Q7, Bentley Bentayga и Lamborghini Urus.

В резултат на това може да се предположи, че новият Touareg е забавен за шофиране, но според AutoExpress това не е така. Изглежда, че инженерите на марката са я разграничили от гореспоменатите SUV-ове, и макар че е изключително безопасно и предвидимо, водачът не получава желаната обратна връзка.

SUV флагманът на Volkswagen се предлага с 3.0-литров TDI дизел с 228 или 282 к.с. По-късно ще бъде добавен 4.0-литров V8, заедно с 6-цилиндров бензинов двигател. PHEV задвижването бе потвърдено за Китай, но производителят не казва нищо за датата на пускане в Европа.

Ако MLB Evo архитектурата и острият дизайн не са достатъчни, за да убедят потенциалните клиенти, вероятно качеството на интериора ще е козът. Кабината е много добре изработена, с висококачествена пластмаса, лъскави детайли и кожена тапицерия, метални акценти и т.н. Всичко, което докосвате, се чувства така, сякаш е вечно, а цифровият инструментален клъстер, в съчетание с инфоразвлекателната система, му дават допълнителни точки.

Пътниците няма да се борят за пространство отзад, независимо колко високи са, тъй като Volkswagen избира да запази оформлението си с 5 места, а не да напъха два реда в задната част. Багажникът също в достатъчен, тъй като новият Touareg с радост ще събере няколко големи куфара.

За още информация, погледнете клипа по-долу.