Peugeot 508 с горещи снимки от Женева

508

Новото Peugeot 508 тотално ще ви накара да забравите Ford Mondeo, VW Passat или Opel Insignia. Няма нужда от втора покана, то вече е тук.

Не само, че 508 разполага със „смел дизайн и купе-подобна форма“ според френския автомобилен производител, но и с усъвършенствани системи за помощ на водача, като система за нощно виждане, която разполага с инфрачервена камера за откриване на пешеходци при условия на слаба видимост.

508 е глътка свеж въздух, както за сегмента, така и за марката. В сравнение с предшественика си, новият модел е по-практичен благодарение на fastback дизайна на каросерията, но и по-елегантен, благодарение на наклонения си покрив, безрамкови врати и висока средна линия.

Заслужава да се отбележи, че в конферентния център Palexpo в Женева са показани множество спецификации на 508 – Allure, GT Line, First Edition, като всеки от тях носи нещо специфично. Например, First Edition моделите предлагат е с черни капачки за огледалата и черни колела, точно като GT Line, който се отличава с по-спортен волан отвътре, с перфорирана кожа и емблеми GT Line.

Тъй като се занимаваме с интериора, не можем да избегнем факта, че новият 508 вероятно има най-модерната / футуристична кабина в своя сегмент, въпреки че, не на всеки може да се хареса.

Peugeot първоначално ще предложи пет задвижващи агрегата при пускането на 508, като двата бензинови варианта ще бъдат със 177 к.с. и 222 к.с., а трите дизела ще разполагат със 128 к.с., 158 к.с. и 176 к.с. Хибридната plug-in версия ще се присъедини към гамата по-късно тази година.