Изчезващият вид на атмосферните спортни автомобили

атмосферни

Дните на автомобилите с атмосферни двигатели бързо приключват, тъй като производителите преследват производителността, без да жертват от ефективност и икономия на гориво. Ще ви покажем шест от най-добрите атмосферни автомобили, които са все още на пазара.

Списъкът е оформен от Drive Tribe и не включва всички автомобили с подобни характеристики, но все пак събира някои от най-добрите.

Първият е Ford Mustang. Макар моделите Mustang EcoBoost и Shelby GT500 да имат принудително пълнене, Mustang GT запазва атмосферния V8, както и GT350 и GT350R. Mustang също така е най-продаваният спортен автомобил в света, така че изглежда малко вероятно Ford да се откаже от формулата за успех.

Вторият автомобил е Lexus LC, който се предлага с хибриден V6 или с голям 5.0-литров V8. Той просто е един от най-добрите в момента на пазара. Следва Porsche 911 GT3, което разполага с брутален 6-цилиндров боксерен двигател с 493 к.с. в стандартна спецификация. Този двигател, макар и с няколко промени, ще намерите и в моделите GT3 RS и Touring, а сега и в 911 Speedster.

Audi R8 също се споменава в клипа, тъй като използва мощен V10 двигател, който звучи по уникален начин. Същият двигател се предлага и в Lamborghini Huracan. Последните два модела в списъка са Lamborghini Aventador SVJ и Ferrari 812 Superfast. Aston Martin Valkyrie също намира място в класацията, въпреки че все още не е достигнал до клиентите си.