Porsche 911 Speedster е може би най-красивото нещо в момента в Ню Йорк

911 Speedster

Porsche 911 Speedster 2019 току-що бе представено на автомобилното изложение в Ню Йорк, след като автомобилът беше показан в концептуален вид миналата година.

В основата на новото Porsche 911 Speedster стои 4-литровият 6-цилиндров боксерен атмосферен двигател, който осигурява 502 к.с. и 469 Nm въртящ момент, развъртайки се до 9000 оборота в минута. Този двигател е същия, който ще срещнете в 911 GT3, както и в 911 GT3 RS и включва индивидуални дроселови клапани като при 911 GT3 R.

911 Speedster ще се продава само с 6-степенна ръчна скоростна кутия, която изпраща мощността към задните колела. Спринтът до 100 км/ч. ще отнема 3,8 секунди, а немският спортен автомобил ще може да достигне максимална скорост от 307 км/ч.

Porsche фокусира вниманието си върху това, 911 Speedster да е възможно най-лек по време на своето развитие. Следователно капакът на предното багажно отделение, предните калници и задният капак са изработени от въглеродни влакна. Автомобилът е оборудван с Porsche Ceramic Composite спирачки стандартно и няма климатик. Въпреки това, клиентите могат да изберат климатик като опция без доплащане. Новият Speedster тежи точно 1465 кг.

Въпреки че автомобилът има същото шаси като 911 GT3, той включва специално управление на задната ос и нови динамични опори на двигателя. Комплектът от 20-инчови джанти с централен болт в сатенено черно също са стандартни.

Както подсказва името на новото 911, то се отличава с полегато предно стъкло и обещава да предложи едно от най-добрите изживявания спрямо всяко останало 911. Другите уникални стилизиращи елементи на Speedster включват ниските странични прозорци, ръчно управляемият таван и опорите непосредствено зад седалките на водача и пътника. За съжаление, автомобилът не включва ретро-вдъхновените огледалата и резервоарът на предния капак, както миналогодишния 911 Speedster Concept.

Поръчките за Porsche 911 Speedster ще започнат на 7 май 2019 г. Наред с обявяването на самия автомобил, Porsche Design представи специален часовник специално за собствениците на Speedster.