speedster

Новините от Парижкото автомобилно изложение валят и заливат автомобилните медии. Една от тях обаче се откроява, най-малкото защото е ярко червена и идва директно от щанда на Porsche.

Немската автомобилна компания обяви зелена светлина за производството на модела 911 Speedster, което само по себе си не е точно новина, тъй като за това се заговори още лятото, по време на ежегодния фестивал Goodwood. Там бе представен първият концепт на автомобила, а сега вече имаме и снимките на втория такъв, по-известен като „second Speedster Concept study“. 

Визията на колата от снимките, разбира се, се различава доста от тази, която ще излиза от фабриката на Porsche догодина. Въпреки това, новият прототип на Porsche 911 Speedster ни дава ясна представа за това къде ще пада акцента на ‘новата визия’ за стария модел. Ниското купе ‘лежи’ на 21-инчови джанти с преплетени спици а ла RSR рейсинг, а на червения основен цвят контрастира черна кабина с тъмен кожен салон.

Не се знае много за това какво ще има под красивата обвивка, но прес бума издава информация за части взаимствани от Carrera 4 и GT3. Porsche разкриха още, че това ще бъде и един от първите модели предлагани с новото ниво на екипировка „‘Heritage Design Packages“, разпространявани под специален бранд и позволявайки още по-голям избор на персонализация.

За разлика от летния концепт, представен преди месеци, новият вариант на 911 Speedster има скъсени рамки на прозорците и по-ниска покривна линия, както и доста нови карбонови панели.

Производството на модела ще започне в първата четвърт на 2019-та година, а всичките 1948 бройки са вече резервирани от клиенти.