Lamborghini Aventador SVJ държи неофициалния рекорд за най-бърза обиколка на Hockenheim. Италианският суперавтомобил завърши трасето за 1 минута и 47,3 секунди с Кристиан Гебхарт зад волана.

Проведена от SportAuto, бързата обиколка е заснета от пилотската кабина и показва малтретирането, на което е подложен Aventador SVJ. Рекордната обиколка започва на 1:30 минута, но преди това Гебхарт се забавлява в Lamborghini Countach S.

Дори преди да се представи миналото лято, най-бесният Aventador постигна най-добро време на Nurburgring от 6 минути и 44,97 секунди. Тестът се състоя няколко месеца преди неговото разкриване и до този момент SVJ все още държи рекорда, след като го отне от Porsche 911 GT2 RS с повече от 2 секунди.

Активната аеродинамична система, която увеличава притискателната сила с 40%, като същевременно намалява съпротивлението и 6,5-литровият атмосферен V12 двигател, правят SVJ най-бързия Aventador. Lamborghini заяви, че въпреки теглото си от 1525 кг, той се нуждае само от 2,8 секунди, за да ускори до 100 км/ч., по пътя към максималната скорост от 350+ км/ч.

V12 изстрелва 759 к.с. и 720 Nm въртящ момент, като същият е поставен и в Roadster-а, който дебютира на автомобилното изложение в Женева през 2019 година.