Lamborghini Aventador SVJ Roadster ще ви опъне лицето от мощта, с която разполага

Aventador SVJ Roadster

Автомобилното изложение в Женева изобилства от мощни автомобили, като Lamborghini не остана по-назад със своя Aventador SVJ Roadster.

Mercedes разкри своя AMG GT R Roadster и сега е ред на отговора на италианците. Той идва чрез Aventador SVJ Roadster с масивен 6,5-литров V12 двигател, който развива 759 к.с. и 720 Nm въртящ момент. Той е свързан със 7-степенна ISR трансмисия и система за задвижване на всички колела.

Това позволява на SVJ да се изстреля от 0 до 100 км/ч. за 2,9 секунди и до 200 км/ч. за 8,8 секунди. При наличието на достатъчно голяма права, роудстърът в крайна сметка ще достигне максимална скорост, надвишаваща 350 км/ч.

Спецификациите на характеристиките са почти идентични с купето, но роудстърът е малко по-бавен до 100. Това вероятно се дължи на факта, че той тежи с 50 кг повече от купето.

Lamborghini потвърди, че Aventador SVJ Roadster има покрив от въглеродни влакна. Той се състои от два отделни панела, всеки от които тежи 6 кг. Панелите могат да се свалят чрез бързо освобождаващи се щипки и да се поставят под предния капак.

За да се гарантира удобството без таван, има малък заден прозорец, който може да се спуска и вдига с натискането на бутон. Кабината разполага и с цифров инструментален клъстер, GPS навигация и съвместимост с Apple CarPlay.

Подобно на купето, Aventador SVJ Roadster има активна аеродинамика, която се променя „за да постигне висока сила на притискане и ниско съпротивление“.

Системата е много напреднала и дори може да се използва в завой. Както обясниха от Lamborghini, дясната или лявата страна на крилото може да се регулира, за да се увеличи притискателната сила и сцеплението на желаното колело.

Активната аеротехника е само част от пакета, тъй като Aventador SVJ Roadster има също задно завиване, карбонови керамични спирачки и магнитно окачване, а стабилизиращите щанги са с 50% по-твърди от тези в Aventador SV Roadster.

Производството ще бъде ограничено до 800 броя, а първите доставки ще започнат това лято. Цените започват 387 007 евро.