Porsche 992 Carrera вероятно ще има 390 к.с.

911

Porsche ще разкрие изцяло новото поколение 911 след по-малко от шест месеца и ще се появят повече подробности за емблематичната немска спортна кола.

Дебютирайки на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември тази година, новото Porsche 992 ще определи нови стандарти в почти всеки аспект, особено по отношение на производителност и технология.

Може би най-значителната промяна от излизащото поколение 991 е приемането на нова архитектура, която се казва, че ще бъде споделена със следващите Audi R8 и Lamborghini Huracan. Autocar съобщава, че новата платформа е изработена от редица взаимозаменяеми модули, позволяващи на трите спортни автомобила на VW Group да я използват въпреки очевидните разлики в разположението на двигателя.

Новата структура ще използва повече алуминий от всякога заедно с горещо формирана високоякостна стомана с различна дебелина в пода, което я прави по-здрава и по-твърда от тази на настоящото Porsche 911. Освен това двигателят ще бъде позициониран навътре, предлагайки най-доброто разпределение на теглото в дългогодишната история на 911.

Porsche ще започне да продава първоначално базовите модели Carrera и Carrera S, които ще продължат да използват 3.0-литровия турбо 6-цилиндров агрегат на сегашния модел. Двигателят ще приеме редица промени за по-добра производителност и намаляване на емисиите, включително нов филтър за частици и преработена турбо геометрия.

Базовите модели Carrera ще достигнат до 390 к.с., докато Carrera S вероятно ще бъде 450 к.с., което ще е с 30 к.с. над сегашното 911. Двете версии ще бъдат със стандартно задвижване на задните колела, съществуващата 7-степенна ръчна или 7-степенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Предполага се, че предстоящото Porsche 992 ще стане първото 911, който ще се предлага без атмосферен двигател. Porsche запазва мълчание дали GT3 версията на 992 ще премине към принудително пълнене, но инспекторите от Porsche Motorsport казват, че вече работят върху еволюцията на следващото 911 Turbo с 3.8-литров 6-цилиндров агрегат.

Говорейки за Porsche 992 Turbo, в същия доклад се казва, че ще предлага до 600 к.с. във версията Turbo S. Новото 911 Turbo ще се възползва и от актуализирана система за задвижване на четирите колела.

Разбира се, най-драстичната промяна в историята на 911 ще бъде предстоящата plug-in хибридна версия. Обаче, не очаквайте да се появи скоро. PHEV двигателят ще комбинира 3.0-литровия турбо мотор с електродвигател и 11 кВт акумулаторна батерия за комбинирани 500 к.с.