Porsche 911 Hybrid може и да получи зелена светлина

911

Слуховете за следващото Porsche 911 се засилват с пълна сила след като Bloomberg съобщи, че следващото поколение ще получи plug-in хибридна система.

Според доклада, plug-in хибридният модел ще бъде топ изпълнението на 911. Той ще бъде представен няколко години след официалния дебют на новия член на семейството през 2018 г.

Според източници Porsche искат 911 Hybrid да има пробег от 70 км. изцяло на ток. Инженерите усилено работят по сваляне теглото на батерията, така че да не се наруши управлението на автомобила.

От компанията отказват да потвърдят разработката си, но говорител разкри пред Bloomberg, че следващата генерация ще интегрира електрическо задвижване. Все още производителят не дава ясни спецификации за спецификациите на двигателите.

Докладът продължава още, че се очаква представяне на изцяло електрически Macan, след появата на Mission E версията, очаквана през 2019 г.

Ако информацията е вярна, излиза че Porsche са решили някои от основните си проблеми. Те бяха изтъкнати по-рано през годината пред Car and Driver. По онова време ръководителят на екипа за развитие Аугуст Ахлейтнер сподели, че разработването на хибридно 911 е в застой. Като причина той изтъкна допълнителното тегло, което ще наруши динамиката на автомобила и ще направи конвенционалните варианти по-печеливши. В онзи момент недостатъците бяха повече от предимствата, но вече не изглежда така.

911