Porsche 911 2019 бе хванато без дегизировка

911

Новото 911, с кодово име 992, вероятно е най-лошото пазената тайна в автомобилния свят, тъй като сме виждали много автомобили в камуфлаж от Carrera до Turbo, тествани през последните няколко месеца.

Сега изглежда, че имаме първа снимка на 911 2019, забелязана в Instagram. И от външния вид, изглежда като истинския модел.

Въпреки че изображението е само на задницата, той със сигурност изглежда различен от 991, която е  на пазара от 2011 г. насам, с фейслифт в края на 2015 г. 991.2, както е известен бе снабден с 6-цилиндров турбо двигател за първи път, като атмосферната версия остана само в GT3 и в ограниченото издание R.

Новите двигатели са с по-малък обем, но са по-мощни, по-пестеливи и по-бързи от предшествениците си, но все пак получават негативи за загубата на характерния звук на Porsche и незабавна реакция на газта. И това е въпреки факта, че дори базовата версия на Carrera достигна 365 к.с. и 450 Nm въртящ момент от своя 3.0-литров двигател.

Независимо от това, Porsche ще пусне новата 911 тази година и това изображение изглежда реално, тъй като задният край има някои съществени промени в сравнение със сегашния модел, като задните светлини и добавянето на хоризонтална лента, която ги свързва, задната както и долния край на бронята, всички от които са различни в сравнение с 991.2.

Широките задни калници ни карат да вярваме, че това може да бъде версията на Carrera S, въпреки че не е ясно. Предишните доклади посочиха, че моделът 911 2019 ще използва подобрена версия на 6-цилиндровия агрегат с турбокомпресор и ще получи 48V хибридна система, която ще увеличи мощността и ще намали допълнително разхода.

Въпреки че това е само спекулация, същите източници твърдят, че базовата Carrera ще получи 400 к.с., а Carrera S ще бъде снабдена с мощност от 450 к.с. И както винаги, ще имаме множество нови версии, започвайки с кабриолета и продължавайки с Targa, GTS, Turbo, Turbo S и вероятно plug-in хибрид през 2023 година.

Разбира се, ще има и GT3, но хардкор фенове не трябва да се страхуват, тъй като от Porsche наскоро обявиха, че моделът ще остане с атмосферен двигател и ръчна скоростна кутия.

Нямаме информация кога ще бъде пускането на 992, макар че колата изглежда готова за Женевското автомобилно изложение, което започва на 8 март и може би е най-вероятното място за премиерата.