Mercedes E-Class ще получи освежена предница

E-Class

Mercedes изкара E-Class 5-то поколение през пролетта на 2016 г., което в автомобилни години означава, че вече се доближава до необходимостта от освежаване.

Ако се чудите дали Mercedes ще промени изцяло дизайна на предницата на W213 (както направи с W212), най-вероятно ще го направи.

Една от причините, поради които актуализираният W213 трябва да се подобри, е, че е изправен пред изключително силната конкуренция на BMW 5-Series и Audi A6. И двете вече са в изцяло ново поколение. W212 беше в същата ситуация, така че може би директното съперничество е движещата сила зад тези големи промени.

Макар че е очевидно, че Mercedes не можа да приложи дизайнерския си език „Sensual Purity“ на E-Class, без да го преработи напълно, германският производител прави следващото възможно нещо, като дава на актуализирания W213 нова предница.

Започвайки с решетката, тя със сигурност изглежда подобна на тази на най-новия CLS, а фаровете са запазили по-обемист дизайн, подобен на този в изцяло новия GLE. Те приличат и на CLS, но не са толкова агресивни.

Що се отнася до дизайна на предната броня, камуфлажът ни пречи да видим точно какво се случва там. И все пак, моделът вероятно ще се отличава с по-изразен стил.

Отзад няма никакви промени. Задните светлини ще бъдат преработени, но компанията още не е започнала работа по тях. Ще видим дали ще получат цялостна преработка или само козметична промяна.

Що се отнася до бордовите технологии и представянето и ефективността, можете да бъдете сигурни, че Mercedes няма да позволи E-Class да отстъпва спрямо по-новите си немски съперници. Това означава монтиране на най-новата система за инфоразвлечение, най-новия софтуер, активна технология за безопасност, нови материали и обновена гама двигатели.

Mercedes трябва да представи фейслифта на E-Class като модел за 2020 година.