Mercedes-Benz GLE 2019 в целия си блясък

GLE

След снимките, които показахме вчера, изцяло новият Mercedes-Benz GLE официално бе представен преди премиерата си на автомобилното изложение в Париж в началото на октомври.

Новият GLE лесно се отличава от настоящия модел. Mercedes-Benz твърди, че дизайнът на SUV-а е „базиран на хармоничното взаимодействие между емоциите и интелигентността“ и се характеризира с вечна , комбинация от върхови технологии и изработка и добавяне на най-необходимото. Няма съмнение, че новият модел е доста по-добре изглеждащ отколкото този, който замества.

Отпред, Mercedes-Benz включват по-привлекателни фарове, както и преработена решетка и голям въздухозаборник. Добавени са нови джанти, с размери между 18 и 22 инча, а полегатата С-колона спомага за преработването на задната част на автомобила. Завършек на дизайна са тънките задни светлини.

Mercedes-Benz също така са работили здраво за актуализиране и подобряване на интериора на GLE. За тази цел междуосието на автомобила е удължено с 80 мм, което позволява допълнителен 69 мм за краката на втория ред и допълнителни 33 мм височина. Капацитетът на багажника се е увеличил до 825 литра зад задните седалки и огромните 2055 литра, когато вторият ред е сгънат.

Подобно на А-Class, новият GLE използва и най-новото поколение MBUX – инфоразвлекателната система Mercedes-Benz User Experience, която се състои от два големи 12,3-инчови екрана.

Що се отнася до двигателите, моделът 2019 Mercedes-Benz GLE ще бъде продаван първоначално само с 6-цилиндровия двигател на марката с обем 3.0 литра в GLE 450 4MATIC модела. Въпреки това, различни дизелови модели и plug-in хибриди се очакват скоро, включително някои 4-цилиндрови двигатели.

Както очаквахме, GLE 450 4MATIC свързва 3.0-литровия 6-цилиндров двигател с 48-волтова технология и доставя 367 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. Функцията EQ Boost добавя допълнителни 22 к.с. и 250 Nm за кратък период от време.

Всички варианти на 2019 GLE ще използват автоматична скоростна кутия 9G-TRONIC, която включва кутия с електронно управляван многодисков съединител. Това ще позволи променливо прехвърляне на въртящия момент между осите, което ще бъде особено полезно извън пътя.

Германският автомобилен производител оборудва новия GLE с най-новото поколение системи за шофиране. Те включват дистроник асистент за дистанция, активен Stop-and-G асистент, асистент за активно управление, активен дистанционен асистент, активен спирачен асистент и активен асистент за сляпа точка. Освен това Trailer Maneuvering асистентът ще бъде опция за моделите, продавани в цяла Европа, и ще работи чрез регулиране на ъгъла на завиване на теглещото превозно средство при ниски скорости до 5 км/ч.

Последната промяна, която се появява в новия GLE, е E-Active Body Control. Тази система използва 48-волтовата система заедно с новоразработеното въздушно окачване, което означава, че пружините и амортисьорите могат да бъдат индивидуално контролирани за всяко колело. Това намалява нестабилността на каросерията, накланянето и клякането.

Mercedes-Benz GLE 2019 ще пристигне в САЩ и Европа в началото на 2019 г., а през пролетта на 2019 г. в Китай. Той ще бъде произвеждан в Алабама.