Mercedes-Benz пусна скица на новия GLE

GLE

Mercedes-Benz публикува скица на изцяло новия GLE, преди глобалната премиера на модела на автомобилното изложение в Париж през следващия месец.

Подобно на всички скици от този тип, изображението ни дава поглед към външния дизайн на автомобила, но пропорциите са изкривени. За щастие, новият GLE бе заснет без камуфлаж, което ни показва точно как ще изглежда новия SUV.

За разлика от изображенията на GLE, скицата се отличава с различна решетка, която се състои от две хромирани лайсни, а не от една. Освен това фаровете изглеждат малко по-компактни от крайния продукт а релсите са по-добре вградени в покрива, отколкото тези, показани на снимките.

Mercedes-Benz ще представи серия от нови двигатели и варианти с най-новия GLE, за да разшири привлекателността и да привлече повече клиенти. Например, моделът ще получи 3.0-литровия бензинов 6-цилиндров двигател с мощност от 362 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. Тази модификация ще бъде снабдена с функция EQ Boost, която добавя допълнителни 22 к.с. и 250 Nm за кратък период.

Други двигатели, които ще бъдат на разположение, ще бъдат 3.0-литровият 6-цилиндров дизел, продаван в две различни конфигурации, с мощност от 282 к.с. и въртящ момент от 600 Nm и 335 к.с. и 700 Nm. 4.0-литров twin-turbo V8 с мощност от 563 к.с. и 603 к.с. ще задвижва моделите GLE 63 и GLE 63 S.