Mercedes-Benz CLS 2018 е комфортен и спортен

CLS

Ако имате повече пари, отколкото средният купувач на Mercedes E-Class и бихте искали да карате нещо малко по-неконвенционално (в добрия смисъл), новият 2018 CLS определено си заслужава.

На хартия, да се погледне на третото поколение CLS като добра старомодна семейна кола може да има смисъл – например, багажникът е доста голям. Въпреки това, да се постави багаж в него може да отнеме известно време заради странното отваряне и голямата височина.

Отзад се разкрива място за краката, колкото в E-Class. Мясото за главата на пътниците обаче е съвсем различна история, тъй като ниската и стилна линия на покрива не позволява голям комфорт отзад.

Отпред ще открием висококачествен и стилен дизайн на таблото с много удобство, свързаност и активни функции на безопасност. Може дори да бъдете изненадани от много ниши за нещата от джобовете ви.

Що се отнася до поведението, според Carbuyer, версията CLS 400d предлага много силна отзивчивост от 3.0-литровия 6-цилиндров дизелов двигател с мощност 340 к.с. и въртящ момент от 700 Nm. Въпреки това, не очаквайте той да се представя като спортна кола, особено в завоите. Това е голяма, удобна кола за магистралата.

В крайна сметка, обаче, това ревю намира CLS за по-спортен, отколкото новото Audi A7 Sportback, един от неговите очевидни съперници.