BMW ще представи iX3 Concept в Пекин следващия месец

iX3

Малка част от големите автомобилни шоута остават до края на тази година, но председателят на BMW Харалд Крюгер каза, че можем да очакваме някои нови концепции.

Говорейки по време на годишната пресконференция на компанията, Крюгер каза: „През годината ще представим редица чисто електрически концептуални автомобили, които ще влязат в серийно производство, като: „първото изцяло електрическо BMW – iX3.“ По-късно в презентацията той сподели: „През 2020 г. BMW ще пусне iX3. Повече за това ще видите скоро на автомобилното изложение в Пекин.“

Изявлението на Крюгер изглежда предполага, че компанията може да покаже iX3 с нов концепт на автомобилното изложение в Пекин следващия месец. Прототипи бяха забелязани на тестове на няколко места и изглеждат до голяма степен идентични със стандартния модел. Въпреки сходствата, електрическият кросоувър има зареждащ порт на предния калник и не предлага изпускателната система, тъй като вече не се нуждае от нея. Моделът също така изглежда, че има намалена височина, за да се сведе до минимум съпротивлението и да се увеличи обхвата.

Производственият модел се очаква да предлага още стилистични промени, включително ревизирана решетка. Тя може да бъде подобна на концепта i Vision Dynamics, който в крайна сметка ще влезе в производство като i4.

Освен че говори за електрически автомобили, Крюгер каза, че компанията ще пусне „осем нови модела в луксозния сегмент“ през следващите 18 месеца. Купето от 8-Series ще бъде пуснато в експлоатация през това лято и ще бъде последвано от кабриолет и gran coupe варианти, както и от „трите съответстващи М модела“. Другите луксозни модели включват X7 и Rolls-Royce Cullinan.