SUV сегментът не спира да расте. Всъдеходите стават все по гигантични и няма начин марката основоположник в сегмента да не се придържа към тенденциите със своята X серия. Да… BMW току що представиха новия си най-голям и луксозен SUV – X7 iPerformance.

Новият баварски всъдеход ще има задачата да бъде „трън в очите“ на Mercedes GLS и дори на гигантите от Range Rover, като поне чрез размерите си е способен да го постигне. Защото при него всичко е голямо!
Екстериорът е масивен, шокиращо огромните бъбреци изглеждат още по-големи с прорязващите ги тесни лазерни фарове, чиито концептуална идея забелязахме за първи път в новата 8 серия. Всъщност, голяма част от елементите на бъдещия модел са буквално пренесени в BMW X7.

bmw x7

Височината на автомобила е също поразяваща, а грандоманията се забелязва дори в нестандартно дебелите лайсни, обикалящи страничните прозорци. Задните светлини безспорно също са взаимствани от прототипа на 8 серия.

Интериорът ни посреща в напълно минималистичен вид с футуристичен дизайн на волана, iDrive контролер, гланциран лост и ненатрапчиво добавени дървени елементи по централната конзола. Няма как да не отбелжим, че сензорните дисплеи на арматурното табло са или копирани или направо изтръгнати от вече споменатата 8 серия.

За съжаление все още липсва подробна информация за гамата от задвижващи системи при новото BMW X7, освен че ще бъде налична TwinPower Turbo версия обвързана с eDrive технологията. От BMWBlog предричат използването на електрически мотори в комбинация с 2.0 литровия турбо бензинов двигател от 740е, което доставя общо 322 к.с. и позволява изминаването на 30 км само с ток. Без съмнение X7 ще бъде предложен и с други мотори, сред които 3.0 литровия дизелов и 4.4 литровия двойно турбиниран V8 на компанията.

Производството на новия свръх голям луксозен SUV ще започне в края на 2018 година в Спартанбърг, Южна Каролина.