Mercedes отдавна се е превърнал в еталон за лукс, комфорт и престиж. А GLS напълно допълва реномето на марката. Огромен SUV с три реда седалки и екстри, чиито брой едва ли някой може да избори.

Както много пъти сме казвали, SUV-овете отдавна господстват на пазара. Но докато компаниите се борят да превърнат всевъзможни градски автомобили в мини джипки. То GLS си е истински джип – голям, просторен и задължително с 4Х4 система.

Разликите във външния вид на Mercedes GLS 2018, спрямо миналогодишния модел са по-скоро козметични, но ефектни. По-голям предна решетка, по-голяма емблема, както и по-агресивни решетки на халогените. По-мощните версии, пък са оборудвани с 21 цолови джанти, които стоят наистина страхотно.

Щом погледнете интериора, нещата са наистина зашеметяващи. Веднага впечатление прави новият трилъчев волан, както и по-големият дисплей на мултимедията. Седалките биха подхождали, както на огромният SUV, така и на някой свръх спортен автомобил, поздравления Mercedes.

GLS-a ще се предлага с три различни агрегата. Единственият V6, ще бъде така нареченият GLS 450 с 362 к.с. Следващият по-големина двигател е  4.7-литровият V8-aк с 449 конски сили. Впрочем и двата варианта ще се задвижват с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Разбира се, говорейки за Mercedes, няма как да пропуснем 63 AMG версията. В SUV-а 5.5 литровият AMG агрегат ще генерира 577 к.с., а скоростна кутия отново е автоматична, но „само“ със седем скорости.

Mercedes GLS не е типичният SUV. Той е динамичен, луксозен и много голям. Освен това не се хвали с разход от 4-5 литра в градски условия, а обича да си „хапва“. За сметка на това пък винаги може да разчитате на него, от сватба до почти офроуд условия.