rolls royce cullinan

Използвайки предишни шпионски снимки, студиото Peisert Design успя да пресъздаде предполагаеми илюстрации на новия луксозен кросоувър Rolls Royce Cullinan.

На изображенията забелязваме дизайн, който максимално се доближава до визитя на Phantom с тази разлика, че всъдеходът има модифицирана предна броня с по-големи въздушни отвори, по-малка решетка и обновени фарове. За съжаление поглед отзад липсва, но следейки страничната линия можем да предположим, че формата на колата едва ли ще се окаже особено … симпатична.

cullinan

Rolls Royce вече обявиха, че Cullinan ще бъде построен на шасито „Architecture of Luxury“ – същата, която и Phantom използва. Мега двигателят с обем 6.75 литра, разпределени в 12 цилиндъра и подпомаган от две „духалки“ произвежда 563 к.с. и 900 Нм, които ще стигат до четирите колела през 8-степенен автоматик.

Въпреки че Cullinan няма да е най-красивият Rolls, той ще има интериор залят от луксозни дървени и метални елементи, което е типично за марката. Цената му, разбира се, ще се повлияе от това, но за съжаление тя все още не е обявена.

Вижте повече и за идеята на Ферари да влезе в клуба на SUV-овете.