BMW i4 може би ще пристигне през 2025 г.

i4

BMW използва автомобилното изложение в Женева, за да обяви плановете си за изцяло новото i4.

Показан чрез i Vision Dynamics концепта, производственият модел ще бъде електрически автомобил, който е построен в Мюнхен, Германия. BMW отказа да каже кога моделът ще бъде пуснат в производство, но i4 ще бъде един от 25-те електрически автомобила, които компанията планира да пусне в експлоатация до 2025 г. Той ще бъде част от 11 други електрически автомобила, включително iX3 и MINI EV.

BMW бяха ясни по отношение на спецификата на концепта i Vision Dynamics, който дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г. Електрическото задвижване позволява на автомобила да ускори от 0-100 км/ч. за четири секунди преди да достигне максимална скорост от 200 км/ч. Концептът може да измине до 600 километра с едно зареждане, което е доста впечатляващо, като се има предвид, че Tesla Model S има обхват от 539 километра.

Освен обявяването на плановете за i4, председателят на BMW Харалд Крюгер разкри, че средните емисии на CO2 за новите автомобили на BMW Group, продавани в Европа, са паднали с повече от 42% от 1995 г. насам. Миналата година стойността спадна до 122 гр/км., което е спад с 2 гр/км. спрямо 2016.

Крюгер каза, че намаляването на емисиите на CO2 „ясно показва, че нашата стратегия за електрическа мобилност е успешна.“ Той добави: „Добавяме повече електрически задвижвания към нашата автомобилна флотилия, като същевременно работим върху технологии за икономия на гориво за нашите конвенционални задвижвания.“