BMW iX3 Prototype с електрическо задвижване

iX3

BMW работи върху plug-in хибридни и електрически версии на кросоувъра X3 и последният вариант току-що бе заснет от фотографи.

Доста разпознаваем, iX3 е почти идентичен със стандартния модел, но няколко фини детайла показват, че той е напълно електрически. На първо място има електрически порт за зареждане, който се намира на предния калник откъм шофьора. Кросоувърът също така не разполага с изпускателната система, а вместо това има напълно изчистена задна броня без никакви  прорези.

Последната промяна не е много забележима от шпионските кадри, но моделът е снишен. Това вероятно се дължи на усилията да се подобри аеродинамиката на X3 и да се извлече допълнителен пробег.

BMW не казва много за iX3, но планът за електрическата мобилност на компанията разкри, че моделът ще бъде въведен през 2020 г. Той ще бъде електромобил от четвърто поколение като 2019 MINI EV.

Спецификациите за производителността остават непотвърдени, но моделът ще се конкурира с Audi E-tron, Mercedes EQ C и Jaguar I-Pace. Последните два модела ще се появят на автомобилното изложение в Женева следващия месец и ще имат сериозен превес пред iX3.

Моделът ще пристигне след ключовите си конкуренти, но BMW вече обяви плановете си да предложи 25 електрифицирани модела до 2025 г. Тази цифра включва 12 електрически автомобила на батерия като iX3.