Audi подготвя електрически изненади

e-Tron

Audi ще изненада любителите с два футуристични концептуални автомобила, които ще се появят на следващите изложения.

Скоро след представянето на концепта Q4 e-tron на автомобилното изложение в Женева, шефът за дизайна Марк Лихте каза пред Autocar, че ще има нов концепт за изложението в Шанхай и още един за Франкфурт.

„Имаме концептуални автомобили като Q4 e-tron, които са почти готови за производство, както и обратното, коли, които са с 10 или 15 години по-напред, като Aicon. Ще има една за Шанхай и още една за Франкфурт.“

Лихте не даде никакви подробности за концепта на Audi, който се ще се появи във Франкфурт, но каза, че моделът за Шанхай „ще бъде проучване за електрическо превозно средство с батерия за след 10 години“. Той също сподели, че моделът ще е следващата стъпка в развитието на дизайна на марката.

Моделът на Audi ще има уникален интериорен дизайн, благодарение на използването на автономна система от ниво 4.

„Днес говорим за автономност на ниво 3, но в тази кола ще вкараме ниво 4 и това ще промени интериора много. Тази кола ще ви даде представа как може да изглежда интериор с и без волан.”

Audi не се спира, когато става дума за изцяло електрически превозни средства. Компанията започна изграждането на първия си изцяло нов електромобил миналата година под формата на SUV e-tron. Оттогава компанията потвърди, че на дневен ред е e-tron Sportback. Освен това, и седанът e-tron GT се насочва към производствената линия, както и производствената версия на Q4 e-tron.