Audi Q4 e-Tron е малък и е секси, и е на ток

Q4 e-tron

Концептуалният SUV Audi Q4 e-tron се показа за първи път на автомобилното изложение в Женева. Той прилича на останалите „e-tron“ модели в гамата на Audi, но също така се отличава със собствен почерк.

В предната част, Q4 e-tron разполага с голяма сребърна предна решетка и два огромни въздушни отвора от двете страни. В долната част на бронята стои светещото e-tron лого, а двата тънки фара придават нужното количество агресия. Интересното е, че са разделени на секции, като могат да светят шахматно.

Огромните гуми и джанти не трябва да ни учудват, тъй като са присъщи за концептуален автомобил. Задният край е доминиран от задните светлини, свързани с LED лента, която се простира по ширината на задната част. Отзад също имаме светещо лого на e-tron, което стои точно над дифузьора.

Интересното е, че Q4 e-tron не следва стъпките на съществуващия SUV Audi e-tron, който разполага с камери за обратно виждане. Вместо това тук имаме традиционни огледала.

Задвижването на Audi Q4 e-tron Concept ще идва от двойка електродвигатели, които доставят комбинирана мощност от 301 к.с. От тях 201 к.с. и 310 Nm ще идват от задния електрически мотор, а предният ще осигурява 100 к.с. и 150 Nm.

Благодарение на двата електродвигателя, SUV-ътразполага с quattro задвижване на всички колела и благодарение на моменталния въртящ момент може да ускори до 100 км/ч. за 6.3 секунди. Максималната скорост ще е ограничена до 180 км/ч.

Освен представянето, клиентите ще имат интерес и към практичността. Оборудван с батерия с мощност 82 kWh, SUV-ът може да измине над 450 км с едно зареждане. Освен това батерията може да се зарежда до 80% за 30 минути.

Отвътре Audi оборудва концепцията с най-новия виртуален кокпит, както и с 12.3-инчов сензорен екран, който ще управлява всички инфоразвлекателни функции. Централната конзола включва и голямо пространство с място за зареждане на мобилен телефон.

Концептът Q4 e-tron ще достигне производствената линия в края на 2020 г. и ще бъде петият електрически модел на Audi. Вероятно производственият модел ще изглежда малко по-различно, но германският производител твърди, че визуалните промени ще бъдат незначителни. Дано наистина е така, защото моделът изглежда убийствено секси.