Audi E-Tron ще включва базов модел и мощни версии

e-tron

Audi представи своя изцяло нов e-tron по-рано тази година и нов доклад съобщава, че скоро ще видим базов вариант и модел с висока производителност.

Докладът на Top Gear не разкрива специфични особености, но казва, че базовият модел ще пристигне в рамките на следващата година. Купувачите, които търсят по-мощна версия, ще чакат повече, тъй като той се очаква до началото на 2020 г.

Базовият e-tron би очевидно ще е по-достъпен от настоящия модел, но все още не знаем какво може да спести производителя. Вероятно става въпрос за намален пробег и/или по-ниска производителност.

Високопроизводителният модел е по-интересен от двата, а списанието предполага, че той може да дойде с допълнителен електродвигател, който задвижва задните колела. Ако това се случи, кросоувърът ще има три електрически мотора и потенциална мощност от около 640 к.с.

Стандартният e-tron 55 quattro има два електрически мотора, които развиват комбинирана мощност от 402 к.с. и въртящ момент от 664 Nm. Моторите са задвижвани от литиево-йонна батерия с мощност 95 кВт и моделът може да ускори от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 5,7 секунди. E-tron има и ограничена максимална скорост от 200 км/ч. и комбиниран пробег от 417 километра според тестовия цикъл на WLTP.