Audi с пореден електромобил – E-Tron Sportback

E-Tron Sportback

Audi представи следващия си електромобил – e-tron Sportback като прототип на автомобилния салон в Женева.

Показан в интересна оранжево черна и сива украска, e-tron Sportback Prototype предлага поглед към по-спортна, купе SUV версия на е-tron SUV. Както и при по-конвенционалния модел, e-tron Sportback използва модулната платформа на Audi MLB.

Макар и да не използва традиционна електрическа система, новият модел се отличава с електрическо задвижване на всички колела, бързо зареждане с мощност до 150 kW и „пробег, подходящ за пътувания на дълги разстояния.” Audi не предлага повече подробности, но вероятно e-tron Sportback ще използва същото задвижване като е-tron SUV. В споменатия модел това са два електрически мотора, които заедно предлагат 402 к.с. и 664 Nm въртящ момент.

Батерията с мощност 95 kWh дава възможност за изминаване на 417 км, а спринтът от 0 до 100 км/ч. отнема 5.7 секунди. Както и при e-tron, зареждането на батериите до 80% трябва да отнеме около 30 минути с бързо зарядно устройство.

e-tron Sportback изглежда като повдигнато A7 Sportback и това не е случайно. Audi насочва модела към потенциални клиенти на A7 Sportback, които биха искали да седнат по-високо на пътя. Акцентите отвън включват LED светлинна лента като при последните Audi A7 и A8, полегата линия на покрива и предница, подобна на e-tron SUV. Прототипът разполага и с камери вместо обикновени огледала, което означава, че те ще бъдат предлагани като опция в производствената версия.

Не са разкрити интериорни снимки, но таблото трябва да прилича много на това в Audi e-tron. Очаквайте производствения модел да пристигне преди края на годината, след публичен дебют на автомобилното изложение във Франкфурт.