Audi e-tron GT Concept на разходка из Лос Анджелис

e-tron GT

Audi представиха e-tron GT Concept на тазгодишното шоу в Лос Анджелис. Той е потомък на съвместната работа с Porsche, използвайки същата платформа и батерия като Taycan.

Лошата новина е, че ще трябва да изчакаме до 2021 г., за да достигне модела първите си клиенти, стига да успее да влезе в производство до края на 2020 г. Добрата новина е, че концептуалният автомобил е почти готов за производство, което означава, че вече го очакваме с нетърпение.

Относно представянето, Audi твърди, че електрическият пробег е 400 километра, въпреки че тази цифра може да се промени в производствената версия. E-tron GT Concept може да бъде зареден до 80% само за 20 минути, използвайки своята 800-волтова система, за да се справи с 320 км.

Двата електромотора с обща мощ от 590 к.с. дават възможност на e-tron GT да достигне от 0 до 100 км/ч. за около 3.5 секунди и максимална скорост от 240 км/ч.

Но какво е всъщност чувството зад волана? Според Роберто Болдвин от Engberget, доста приятно, дори и при ниска скорост около Лос Анджелис. Той спомена, че окачването не е готово за производство, но, освен него, това, което виждате, е това, което ще получите.

Концептуалният автомобил е наблъскан с последните технологии, а интериорът се отличава с чувствителни на допир контроли из цялата кабина и с изненадващо футуристичен волан, който също ще достигне до крайния модел, според рецензента. Всъщност, цялото превозно средство е около „95% готово да влезе в производство“, добави той.