Aston Martin Vanquish Vision Concept идва, за Ferrari и McLaren

Vanquish Vision

Това, което виждаме е Aston Martin Vanquish Vision, който току-що беше представен на автомобилното изложение в Женева. Това е предварителен преглед на предстоящия суперкар със средно разположен двигател на британците. Новият Vanquish ще застане под Valkyrie и 003 в гамата на Aston и ще се изправи срещу Ferrari F8 Tributo и McLaren 720S.

Aston Martin запазва тайните на Vanquish Vision, но потвърждава, че той ще включва в себе си новия V6 агрегат на марката, който ще бъде представен в хибридна турбо форма в хиперкара 003. Не се знае почти нищо за двигателя, но за да е конкурентен на McLaren 720S и Ferrari F8 Tributo, вероятно ще се използва някаква форма на хибридизация или две турбота.

Британският производител обяви също, че Vanquish Vision няма да ползва карбоново монокок шаси като Valkyrie и 003, а вместо това по-традиционно алуминиево шаси. Тази платформа ще бъде по-евтина и по-лесна за производство, отколкото карбоновата и ще позволи на Aston Martin да постави конкурентна цена на модела.

Vanquish Vision

„Първо, какво удоволствие е да съживиш името Vanquish,“ заяви президентът на Aston Martin Lagonda Анди Палмър.

„Синоним на водещите продукти от серийното ни производство, беше напълно подходящо да го приложим към такъв важен автомобил. Концепцията за Vanquish Vision отбелязва още един основен момент в историята на Aston Martin и още една важна стъпка в изпълнението на плана за века. Първият ни сериен автомобил със средно разположен двигател ще бъде определящ момент за марката, защото той ще изстреля Aston Martin в сектор на пазара, който традиционно се възприема като сърцето на луксозните спортни автомобили.“

Дизайнът на Aston Martin Vanquish Vision има очевидна прилика с Valkyrie. Това е най-очевидно отпред, където виждаме подобни фарове с овална форма, както и подобна аеродинамична предна броня и изваян преден сплитер. В задната част на автомобила са поставени два накрайника, точно до стоповете.