McLaren 720S Spider очарова с прибиращ се таван

720S Spider

Mclaren Super Series гамата се разраства, тъй като компанията представи новия 720S Spider.

Следвайки стъпките на купето, роудстърът разполага с позната предна броня с характерните фарове. По-големи промени се появяват зад А-колоната, тъй като 720S Spider има прибиращ се твърд покрив, който се състои от покривен панел от карбон. McLaren казва, че таванът е „най-бързо сгъваемият покрив в суперавтомобилния клас“, тъй като може да се вдига или снижава за 11 секунди при скорост до 50 км/ч.

Клиентите, които искат да се възползват от чист поглед нагоре, могат да поръчат опционален стъклен панел. Той се променя от прозрачен до затъмнен с натискането на един бутон, а панелът автоматично ще се затъмнява, когато двигателят се изключи.

Освен високотехнологичния покрив, 720S Spider е оборудван с аеродинамични подпори и активен заден спойлер, който автоматично се настройва в зависимост от това дали таванът е свален или не. Не на последно място, моделът има уникални 19-инчови и 20-инчови леки алуминиеви джанти, които идват с гуми Pirelli P Zero или Pirelli P Zero Corsa.

Както всички McLaren-и, 720S Spider има лека конструкция от карбон, която е изключително здрава и твърда. Колата е толкова твърда, че инженерите не трябва да добавят допълнителни подпори въпреки отстраняването на покрива.

McLaren обаче добавя фиксирани конструкции от въглеродни влакна за допълнителна защита при преобръщане. Те заменят стоманените опори, използвани при 650S Spider, и промяната олекотява цялостната конструкция.

Говорейки за теглото, 720S тежи само 1332 кг и това означава, че моделът тежи с 49 кг повече от купето. Това е скромна промяна и прави роудстъра да тежи с 88 килограма по-малко от „най-близкия си конкурент“, който McLaren отказва да назове.

720S Spider се задвижва от 4.0-литров V8 двигател с две турбини, който произвежда 710 к.с. и въртящ момент от 769 Nm. Той е свързан със 7-степенна скоростна кутия, която позволява на автомобила да ускорява от 0-100 км/ч. за 2.8 секунди и 0-200 км/ч. за 7.9 секунди. Моделът може да достигне максимална скорост до 341 км/ч. Въпреки това, когато покривът е спуснат, максималната скорост е ограничена до 325 км/ч.

McLaren 720S е на разположение за поръчка и първите доставки са планирани да започнат през март 2019 г. Цената започва от $ 315 000 в САЩ, 237 000 паунда в Обединеното кралство и 273 000 евро в Германия.