Ferrari F8 Tributo, дами и господа!

F8 Tributo

Ferrari показа новото F8 Tributo на автомобилното изложение в Женева. Това се очертава да е наследника на 488 GTB и най-мощния V8 berlinetta модел със средно разположен мотор.

Новото Ferrari F8 Tributo се задвижва от twin-turbo 3.9-литровия V8 двигател на компанията, който е произвежда 710 к.с. и 770Nm въртящ момент. Цифрите са същите като при 488 Pista.

Ferrari твърди, че F8 Tributo може да достигне 100 км/ч. за 2,9 секунди, 200 км/ч. за 7,8 секунди и максимална скорост от 340 км/ч.

Не е тайна, че новият модел продължава еволюцията на алуминиевата 458 платформа, като Ferrari твърди, че той е „мост към нов дизайнерски език“. Суперавтомобилът се отличава с нови дизайнерски елементи като S-Duct сплитера отпред, който сам по себе си увеличава притискащата сила с 15% в сравнение с 488 GTB.

Задният край на съперника на McLaren 720S бележи завръщането на класическите двойни светлини на Ferrari. Капакът на двигателя вече е направен от Lexan и включва отвори за излизане на горещия въздух, като ни напомня за емблематичното F40.

F8 Tributo

Шасито на новия F8 Tributo използва най-новата версия на Side Slip Angle Control traction management системата на Ferrari, която цели да направи дрифтирането с автомобила по-лесно и възможно дори за по-неопитните шофьори.

Промените спрямо 488 GTB са незначителни що се отнася до интериора. Оформлението на преработеното табло остава същото, само че сега имаме нови панели на вратите и централна конзола, както и нов волана. Получавате и 7-инчов сензорен дисплей.

Първите доставки на новото Ferrari F8 Tributo се очаква да започнат в края на 2019 г. до началото на 2020 година.