Aston Martin с ново хипер предложение – ‘Son Of Valkyrie’

Valhalla

Aston Martin загатна за първи път предстоящия си хиперкар с кодово име 003, известен още като „Son of Valkyrie“.

Изцяло новият спортист ще застане под Valkyrie в гамата на Aston Martin, но ще бъде по-мощен от предстоящия съперник на Ferrari 488 GTB и McLaren 720S. Базирайки се на това, което можем да видим и слуховете за спецификациите на 003, колата трябва да предлага подобно представяне като LaFerrari и Porsche 918 Spyder отпреди няколко години.

Изображението показва хиперкара с по-конвенционална задница от Valkyrie. Все пак виждаме подобни въздушни тунели, излизащи от задния дифузьор. Освен това няма как да не ни правят впечатление тънките LED задни светлини, широките калници на задните колела и ауспусите, които излизат директно от двигателя.

Също като по-големия си брат, хиперкарът 003 няма да разполага със заден прозорец, а вместо това ще видим насечен капак, който да вкарва въздух директно в двигателния отсек.

Говорейки за агрегата, изпълнителният директор на Aston Martin Анди Палмър потвърди, че автомобилът ще използва турбо V6. Компанията не е посочила колко мощност ще има 003, но очакваме поне 800 к.с. до 1000 к.с. Хиперкарът също така ще бъде изключително лек и ще има наистина изключителни характеристики, въпреки че Valkyrie AMR Pro ще си остане топ моделът на марката.

Производството на автомобила ще бъде ограничено само до 500 единици в световен мащаб с очакван дебют в края на 2021 г. Автомобилът ще бъде напълно хомологиран и ще се предлага на всички пазари като ще се продава в конфигурации с ляв и десен волан. Според докладите името му може да бъде Valhalla.

003